Vestingwoning Naarden

Voor een monumentaal pand uit 1900 met hoge ruimtes is ons gevraagd na te denken over hoe de keuken het sociale middelpunt te maken. De keuken was een ondergeschikte ruimte die niet lekker aansloot op de grootsheid van de rest van de woning.

Het centrale punt in de keuken is het kookeiland geworden. Daaraan komt op het zuiden een bargedeelte, zodat je lekker in de zon kunt ontbijten. De openslaande deuren zorgen voor een versterkte connectie met de tuin. Buiten eten wordt zo nog verleidelijker!

Een belangrijk uitgangspunt was voor de opdrachtgevers dat wel het oorspronkelijk karakter van de keuken moest terugkomen. Daarbij hebben we in het ontwerp een aantal wow-factors ingebouwd. De toegang tot de kelder die eerst van een gesloten deur was voorzien krijgt nu stalen puien met een glazen invulling. Daarachter wordt een wijnrek gemonteerd, zodat je vanuit de keuken een fantastisch zicht hebt op de wijn en de kelderwand. Bovendien vergroot dit het gevoel van ruimte. De oorspronkelijke schouw hebben we vertaald naar een betegelde nis met daarin een vrijstaande haard. De verbijzondering van plekken als de spoelnis doen we met een tegel met een rijke textuur. Deze refereert aan de oorspronkelijke tegels die in de schouw aanwezig waren. De keuken wordt daarmee niet alleen een sociaal middelpunt maar ook een fantastische belevenis!

QMT

Wij zijn als architectenbureau gespecialiseerd in luxe woningbouw. We hebben een bewezen track-record in hoogwaardige projecten en streven naar de hoogst mogelijke tevredenheid bij onze opdrachtgevers.

Architectenregister: 1.070701.020

Wij werken volgens de BNA Consumentenregeling 2013

DIENSTEN

CONTACT