Vestingwoning

Deze in een oude vesting gelegen oude stadsboerderij was nodig aan een update toe. De nieuwe eigenaars waren gevallen voor het karakter van de woning, maar de hokkerige opzet sloot niet aan bij de wens om er een ruimtelijk familiehuis van te maken. De isolatie en het dak waren ook aan een update toe om energetisch mee te kunnen in deze tijd.

Er is een slimme herschikking gedaan met een maximaal ruimtelijk effect:

Leefkeuken, woonkamer en tv-kamer staan visuele in verbinding met elkaar , maar zijn wel eigen plekken. Aan de achterzijde is het klompenhok uitgebreid om op een slimme manier binnen plek te maken voor de keukenapparatuur. Verder is er op de verdieping een dakkapel gerealiseerd om een gastenbadkamer te kunnen maken. Daarmee is het een echt familiehuis geworden.

Omdat de woning in een beschermd stadsgezicht ligt is was een zorgvuldige aanpak vereist. Mede daarom is gekozen om te werken met een aannemer met veel ervaring in renovatie en die gewend is om mee te denken en te anticiperen op onverwachte omstandigheden die bij de renovatie van een monument kunnen optreden.

QMT heeft geholpen met de selectie van de aannemer en de aansluiting tussen de bouwkundige opzet en het interieurontwerp en het verlichtingsplan. Verder hebben we tijdens de uitvoering de opdrachtgevers esthetisch geadviseerd en na de oplevering hebben wij de styling verzorgd. Wij zijn erg trots dat we onze opdrachtgevers hebben mogen ondersteunen in de tocht naar hun fantastische nieuwe woonomgeving!