Project NCW

Onze opdrachtgevers wonen in een geweldige villa. Maar in het gebruik is de aansluiting tussen de tuin en de leefkeuken niet optimaal. Ook is er het gevoel dat de gevel niet geheel in balans is qua compositie.

Het uitgangspunt in het ontwerp is hier het leefritme van de bewoners.
Hoe maken jullie gebruik van de keuken?
Welke ruimtes moeten op elkaar aansluiten?
En het belangrijkste: Welke beleving willen jullie?
Bij het beantwoorden van deze vragen zijn zicht- en looplijnen een belangrijk instrument. Door hierop in te zetten kun je vaak de ingreep gericht houden in een klein gebied, terwijl de impact veel groter is. Het werd al snel duidelijk dat de geweldige tuin in de woning nauwelijks te beleven was. Ook wilden de bewoners graag een sterkere verbinding tussen keuken, eetkamer en terras.

Door een uitbouw te ontwerpen die wordt doorgezet in de vormgeving van de rest van de gevel konden we bovendien een nieuwe laag in de gevelcompositie aanbrengen. Dit geeft meteen de kans om hierin meer eenheid aan te brengen.
Alle gevelopeningen krijgen dezelfde hoogte. Bovendien krijgt de entree in de nieuwe situatie de aandacht die hij verdient.
De kleine ingreep lift daarmee de verschijning van de hele woning!

Het resultaat is een prachtige eigentijdse villa die op een logische manier binnen en buiten in elkaar laat overvloeien.

QMT

Wij zijn als architectenbureau gespecialiseerd in luxe woningbouw. We hebben een bewezen track-record in hoogwaardige projecten en streven naar de hoogst mogelijke tevredenheid bij onze opdrachtgevers.

Architectenregister: 1.070701.020

Wij werken volgens de BNA Consumentenregeling 2013

DIENSTEN

CONTACT